2020-10-30 12:15:09• hírek • Bede Emőke

Szatmárnémetiben a vörös forgatókönyvet jelentő 3 ezrelékhez közelít a fertőzöttségi ráta

Az elmúlt napokban-hetekben mind országszerte, mind Szatmár megyében gyors emelkedésnek indult az újonnan azonosított koronavírus-fertőzések száma, ezért Altfatter Tamás alprefektus október 30-án munkamegbeszélésre hívta össze mindazon belügyminisztériumi szervek vezetőit, melyek közvetlenül részt vesznek a pandémia ellen folytatott harcban.

Az alprefektus a megbeszélésen arra szólította fel őket, hogy fokozzák az ellenőrző akciókat, és fordítsanak különösen nagy hangsúlyt azokra a helyszínekre, ahol kötelező a maszkviselés. Ennek értelmében a szokottnál több egyenruhásra lehet számítani az 1,5 ezreléket meghaladó közigazgatási egységekben, a megyei és megyeközi vonat- és buszjáratokon, illetve az olyan forgalmas helyeken is, mint például az éttermek vagy bevásárlóközpontok. Kiváltképp nagy szükség van erre a következő néhány napban, amikor rengetegen látogatnak ki elhunyt szeretteikhez a temetőkbe. Altfatter arra kéri a lakosságot, hogy ebben az időszakban is tartsák be az ajánlott távolságot egymástól, és viseljenek szájmaszkot.


Az alprefektus ugyanakkor vészharangot is kongatott, mivel Szatmárnémetiben a fertőzöttségi arány rohamtempóban közelít a vízválasztónak számító 3 ezrelékhez, mely további szigorításokat von maga után. Az alprefektus arra kéri a szatmáriakat, hogy tartsák be az előírt óvintézkedéseket, hiszen csak így lehet gátat szabni a mindennapjainkat megnehezítő világjárványnak.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: